Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, για τον πατέρα του αντιεξουσιαστή απεργού πείνας.

Posted: 8 Δεκεμβρίου, 2014 in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετικέτες: , , , ,

Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση που είχαν ζητήσει οι γονείς του κατάδικου αντιεξουσιαστή απεργού πείνας, Γιώργος Ρωμανός και Παυλίνα Νάσιουτζικ, μετά από αίτημα πουκατέθεσε ο συνήγορος του γιου τους. Στη συνάντηση μετέβη μόνο ο πατέρας του 21χρονου κατάδικου και υπόδικου αντιεξουσιαστή απεργού πείνας, χωρίς τη σύζυγό του, και εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου από την είσοδο της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και όχι από την κεντρική της Ηρώδου Αττικού. Στη συνάντηση παρέστη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

image

«Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα»δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γιώργος Ρωμανός, και μετέφερε την πρόθεση του γιου του να συνεχίσει την απεργία πείνας. «Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» υποστήριξε ο πατέρας.

«Θα το ξανασυζητήσουν για να βρουν λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο Γιωργος Ρωμανός.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον πατέρα του αντιεξουσιαστή απεργού πείνας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σημείωσε, ότι «Ο πρωθυπουργός άκουσε τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού σαν γονιός. Του ζήτησε να στηρίξει ψυχολογικά το παιδί του, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας. Εγώ του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο είναι ένα απ’ τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη, ιδίως μετά την προσθήκη που κάναμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνολικά η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Σχόλια
  1. Ο/Η ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ λέει:

    από όταν έκοψαν την αναπηρική σύνταξη του πάτερα μου κάνει υποχρεωτική απεργία πείνας και εγώ ο γιος του δεν έχω κατορθώσει να δω τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ.Ο Ρωμανός κάνει προαιρετική απεργία πείνας και ο πατέρας του είδε ίδει τον Σαμαρά άρα μαλών κατή έχει κάνη λάθος ο πατέρας μου όσο δούλευε
    δεν είχε καλασνικοφ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s