ΣΠΑΡΤΗ: Δύο ανήλικα εντοπίσθηκαν σε καταυλισμό Ρομά, Αναζητούνται οι βιολογικοί τους γονείς.

Posted: 22 Μαΐου, 2015 in ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ετικέτες: , , ,

Έρευνα για την ανεύρεση των βιολογικών γονέων, δύο νηπιων τα οποία εντοπίσθηκαν σε καταυλισμό Ρομά, στην Σπάρτη, διενεργεί η Ασφάλεια Σπάρτης.

Καταγγελία οδήγησε τις Αστυνομικές Αρχές, στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Τραπεζοντής του Δήμου Σπάρτης, συμφωνα με την οποία, δύο νήπια -ένα αγόρι κι ένα κορίτσια- διαβιούσαν με οικογένειες Ρομά, τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των οποίων δεν  ομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά των φερόμενων γονέων.
Οι Αστυνομικοί εντόπισαν τις οικογένειες των Ρομα, απομάκρυναν τα νήπια, ενώ οι φερόμενοι γονείς, τέθηκαν υπό περιορισμό. Δείγματα γενετικού υλικού, από τους Ρομά και τα ανήλικα, απεστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για ταυτοποίηση DNA.
Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα του DNA προέκυψε ότι τα δύο ανήλικα, δεν είναι βιολογικά παιδιά των Ρομά με τους οποίους διέμεναν. Από την ιατροδικαστική εξέταση, η ηλικία των δύο ανηλίκων προσδιορίζεται περίπου 4ετών ενώ συνεχίζεται η Αστυνομική έρευνα.
Το ζευγάρι κρατείται, ενώ ανακοινώσεις αναμένεται να παραχωρήσει (22/05-18.00) στην ΑΔ Λακωνίας, ο ΑΔ Σταυρος Τουφεξής με τον Διοικητή Ασφαλείας Α/Α Ζαχαρία Αγρανιώτη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s