»Σκοπός ψάχνει…σκοπιά..», του Στ.Τελιωρίδη|ΑΠΟΨΗ*

Posted: Απρίλιος 26, 2016 in ΑΠΟΨΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Ετικέτες: , ,

«..Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε δεν νοείται αστυνομικό τμήμα που να μην έχει σκοπιά. Και όμως στο Α.Τ. Θέρμης δεν υπάρχει, και ο σκοπός παραμένει για ώρες στον εξωτερικό χώρο, με αναπαυση στο γραφείο του Αξ.Υπηρεσίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα»..

image

Ορμώμενος από πρόσφατο άρθρο συναδέλφου αναφορικά με την σκοπιά στην Καισαριανή, σκέφτηκα οτι θα έπρεπε να αναφερθεί και ένα παρόμοιο πρόβλημα σε Υπηρεσία της Δ/νσης Θεσσαλονίκης.
Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε δεν νοείται αστυνομικό τμήμα που να μην έχει σκοπιά. Και όμως στο Α.Τ. Θέρμης δεν υπάρχει και ο σκοπός παραμένει για ώρες στον εξωτερικό χώρο, παραμένοντας στο γραφείο του Αξ.Υπηρεσίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επειδή κύριοι το ορθόν πάντοτε είναι να έχουμε μια σφαιρική εικόνα, τοιουτοτρόπως να σχηματίσουμε ρεαλιστική άποψη, θα αναφερθώ επιγραμματικά στην κατάσταση του «επαρχιακού» αυτού Α.Τ. με υποχρεώσεις τουλάχιστον κεντρικού τμήματος.
Πρόκειται για μια Υπηρεσία που από την διοίκηση μέχρι και τον αγαπημένο μας αστυφύλακα, ενδιαφέρεται για το τμήμα και προσφέρει πολλά περισσότερα από τα αμιγώς υπηρεσιακά καθήκοντα, όπως την συντήρηση του ίδιου του κτιρίου όποτε και όπως είναι αυτό εφικτό και από την καθαριότητα μέχρι την φροντίδα του προαυλίου χώρου. Είναι ένα αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της Θέρμης και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία αυτής, εξυπηρετεί εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά και όπως καταλαβαίνετε προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό η μη ύπαρξη σκοπιάς, πόσο μάλλον όταν υπάρχει επαρκής χώρος για την τοποθέτηση αυτής.
Πριν κάποιες δεκαετίες η σκοπιά ίσως να μην ήταν τόσο επιβεβλημένη, εντούτοις σήμερα είναι κάτι παρα πάνω από ζωτικής σημασίας τόσο για την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους του Α.Τ. Θέρμης, της ίδια της φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, την ορθότερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, αλλά και την προφύλαξη του συναδέλφου εκτελών υπηρεσία σκοπού. Παρακαλώ θερμά για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την άμεση πληροφόρηση της Ε.Υ.Α.Θ. προς επίλυση του θέματος.


image

*Τελιωρίδης Στέφανος, Ενωμένη Θεσσαλονίκη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s