Ζητούν μετεγκατάσταση, οι «οκτώ» Τούρκοι Στρατιωτικοί- Αναμένεται η απόφαση στο αίτημα ασύλου

Posted: 23 Ιουλίου, 2016 in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Uncategorized
Ετικέτες: , , ,

Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει οι οκτώ Τούρκοι Στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αναμένεται να εξετασθούν μέσα στην εβδομάδα.wp-1468864102015.jpg

Με υπόμνημα αναμένεται να καταθέσουν στις Ελληνικές Αρχές οι συνήγοροι των οχτώ Τούρκων Στρατιωτικών οι οποίοι αυτομόλησαν και με ελικόπτερο της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Η απόφαση του Συμβουλίου, αναμένται εντός της εβδομάδας -Τετάρτη (27/07) ή Πέμπτη (28/07)-. Βασικό επιχείρημα των Τούρκων Αξιωματικών για την χορήγηση πολιτικού ασύλου, είναι ότι οι ζωές τους βρισκονται σε κίνδυνο στο ενδεχόμενο εκδοσής τους, στην Τουρκία.
Στο υπόμνημα -σύμφωνα με πληροφορίες- θα γίνεται μνεία στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «τι να τους κάνω στη φυλακή, να τους ταΐζω”, αλλά και δηλώσεις στο ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, καθώς και   απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για αναστολή της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο υπόμνημά τους, -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφοράς- οι συνηγοροι των Τούρκων Στρατιωτικών, μεταφέρουν τις παραθέσεις των Αξιωματικών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους, υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και επιθυμούν τη μετεγκατάστασή τους στη Γερμανία, όπου διαμένουν συγγενείς τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s