ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στον Εισαγγελέα (25/08) οι 19χρονοι δράστες της διπλής εκτέλεσης στη Μάνη.

Posted: 25 Αυγούστου, 2014 in ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Ετικέτες: , , , , ,

Υπό δρακόντεια μέτρα Ασφαλείας -στο ενδεχόμενο να επικρατήσει ένταση και επεισόδια από συγγενείες και φίλους των δύο δολοφονημένων νεαρών- αναμένεται (25/08) η προσαγωγή των δύο 19χρονων κατηγορουμενων, οι οποίοι έχουν ομολογήσει την πράξη τους, στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας. Οι δύο νεαροί, είχαν ζητήσει και λάβει προθεσμία από τον Εισαγγελέα όταν οδηγήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη (21/08), προκειμλενου να απολογηθούν για τη διπλή δολοφονία της Μάνης.
Τα μέτρα της Αστυνομίας αναμένεται να είναι αυξημένα, στο φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών και φίλων των θυμάτων. Οι δύο 19χρονοι δράστες, παραμένουν κρατούμενοι στο κτήριο της ΑΔ Καλαμάτας. Συνοδεία των δικηγόρων τους αναμένεται εκτός από τα απολογητικά τους υπομνήματα, να απαντήσουν και σε ερωτήσεις.

FB- Τα αδέλφια, Γιάννης (δεξιά) και ο δολοφονημένος Κώστας Σγούρος (αριστερά).

FB- Τα αδέλφια, Γιάννης (δεξιά) και ο δολοφονημένος Κώστας Σγούρος (αριστερά).

Στην ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας, οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ για τον έναν 19χρονο συμπληρωματική κατηγορία για κατοχή ποσότητας κάνναβης, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του.
Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 19χρονου Αλέξης Κούγιας, ο εντολέας του συνελήφθη στο σπίτι του, και ήταν ο πρώτος που έδωσε κατάθεση, παραδέχθηκε την παρουσία του στο χώρο του εγκλήματος, και προσδιόρισε ως φυσικό αυτουργό το συνομήλικο φίλο του, συγκατηγορούμενό του, ο οποίος παραδόθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (20/08) στην Ασφάλεια Καλαμάτας μαζί με το δικηγόρο του-. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα  δεδομένα, η υπερασπιστική τους γραμμή αναμένεται να κινηθεί -στο ελαφρυντικό- της μετεφηβικής περιόδου, ενώ θα επιχειρήσει να προσδιορίσει στις ουσίες τις οποίες υποστηρίζουν οι δράστες ότι αποτέλεσαν και τη διένεξη με τον 26χρονο Κώστα Σγούρο, μεταβολή αλλοίωση της προσωπικότητας του πελάτη του. «Μέχρι το διάστημα που γνώρισε τα θύματα ήταν αριστούχος μαθητής που μάλιστα είχε κερδίσει υποτροφία από το σχολείο του», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Τα όσα φέρονται να έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους οι δύο 19χρονοι, ότι συνέβησαν τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, προκαλούν αίσθηση.

Οι δύο 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας του Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρου, στη Μάνη.

Οι δύο 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας του Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρου, στη Μάνη.

Οι δύο 19χρονοι, υποστηρίζουν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τους δύο φίλους, αλλά αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους την καραμπίνα –καταχωρημένη στα στοιχεία της μητέρας του ενός κατηγορούμενου- γιατί φοβήθηκαν. «Ο Κώστας (σ.σ.: ο Κων. Σγούρος) έπιασε από τον σβέρκο τον Παναγιώτη (σ.σ.: πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο Παναγιώτη Μ.) και τον έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και τον άλλο φίλο του, για να πάνε με τα πόδια εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το αυτοκίνητο. Εγώ, μόλις είδα αυτή τη σκηνή φοβήθηκα για τον φίλο μου και για μένα και βγήκα από το αυτοκίνητο ακολουθώντας τους γρήγορα. Ο Παναγιώτης με άκουσε που τους ακολουθούσα, γύρισε, με είδε και τους ξέφυγε γρήγορα προς την άκρη του δρόμου και τότε εγώ πυροβόλησα. Ήμασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Παναγιώτης έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους».
Στην απολογία τους κατά την προανακριτική διαδικασία, αναφέρονται στην διάπραξη του εγκλήματος, αλλά και στο πώς στη συνέχει πήραν απόφαση να εξαφανίσουν οποιαδήποτε στοιχείο.

Λίγο μετά τις 11.00 (20/08) ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

Λίγο μετά τις 11.00 (20/08) ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

«Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ’ έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».

Συγγενείς και φίλοι οδήγησαν την περασμένη Πέμτη (21/08) στο κοιμητήριο τον 26χρονο σύμβουλο διατροφής Κώστα Σγούρο, ενώ η σορός του Γιάννης Κομμάτη, του 25χρονου ΕΠΠΥ, μεταφέρθηκε στη Σάμο το Σάββατο (23/08), όπου την παρέλαβε άγημα του στρατού και ακολούθησε η κηδεία του, με συγγενείς και φίλους ντυμένους στα λευκα.

«Φοβόμουν με τα αλεξίπτωτα, φοβόμουν με τις διάφορες αποστολές που έκανε στις ειδικές δυνάμεις, αλλά να μου τον φέρουν με 8 πισώπλατες σφαίρες δε το περίμενα με τίποτα», λέει απαρηγόρητος ο πατέρας του 25χρονου.

Η διοίκηση της ομάδας του χωριού, στην οποία ανήκε ο Γιάννης Κομμάτης- ΑΨΕΣΚ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ, αποφάσισε να προσφέρει, στο όνομα του 25χρονου χρήματα σε  συνομήλικη του Σαμιώτισσα, η οποία για λόγους υγείας, χρείζει μεταφοράς της σε κλινική του εξωτερικού.

Σχολιάστε