«Κατάργηση των δύο κατηγοριών- Εξομοίωση του Αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον ανακριτικό υπάλληλο»|ΑΠΟΨΗ*

Posted: 30 Ιουνίου, 2016 in ΑΠΟΨΗ
Ετικέτες: , ,

«..καλούμε με αποφασιστικότητα και πίστη για την υπεράσπιση των δικαίων των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων, ..στην κατάθεση άμεσα ολοκληρωμένης πρότασης νέου βαθμολογίου, με κατάργηση των δύο κατηγοριών-αρχιφυλάκων και εξομοίωση του αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον αρχιφύλακα ανακριτικό υπάλληλο.. ανάλογα με ότι ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας»..

image

Μία συγγνώμη που οφείλει το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτή προς τους αστυφύλακες των πανελληνίων εξετάσεων.
Με το ακαδημαικό έτος 1995-1996 εισήχθησαν στο αστυνομικό σώμα οι πρώτοι αστυφύλακες και η πολιτεία τους ονόμασε και ανακριτικούς υπαλλήλους !
Με ένα κατά κοινή ομολογία πρόχειρο βαθμολόγιο της στιγμής (δεν εξέπληξε κανέναν η πολιτεία και η τότε φυσική ηγεσία για τις προθέσεις τους και την μετέπειτα  «εκμετάλλευση» των νέων αστυνομικών υπαλλήλων ) προάγει σε αρχιφύλακα (Π.Σ.(!) και σε ανθυπαστυνόμο, τον αστυφύλακα των πανελληνίων, μετά από 15 και 25 χρόνια υπηρεσίας αντίστοιχα !
Η θέση του συνδικάτου και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όλα αυτά τα χρόνια προς αυτό το αναχρονιστικό ,γραφειοκρατικό ,άδικο βαθμολόγιο για την συγκεκριμένη κατηγορία αστυνομικών ,ποια ήταν ;
Προκλητικά αδιάφορη θα λέγαμε και πολλοί συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι βόλευε και μία ορισμένη κατηγορία συνδικαλιστών που ήθελαν να κρατήσουν κεκτημένα χρόνων ,ώστε αυτή η πλέον πολυάριθμη κατηγορία αστυνομικών να μένει ανενεργή συνδικαλιστικά, απογοητευμένη.
Ποιος είναι ο αστυφύλακας των πανελληνίων  κύριοι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας ( που σε λίγα χρόνια συμπληρώνει τα οφειλόμενα χρόνια και γίνεται ανθυπαστυνόμος !);

-Είναι εκείνος που για χρόνια πολλά είναι η εικόνα και η καρδιά των αστυνομικών  τμημάτων της χώρας ως αξιωματικός υπηρεσίας.
-Είναι εκείνος που σε περιπτώσεις απουσίας διοίκησης ,άδειες κ.τ.λ. ασκεί διοίκηση σε αστυνομικά τμήματα.
-Είναι εκείνος που προστρέχουν πολλές φορές αξιωματικοί να τον συμβουλευτούν  για λεπτομέρειες σε περιπτώσεις δικογραφιών τις οποίες γνωρίζει βάση των εμπειριών του.
-Είναι εκείνος ο καταρτισμένος αστυνομικός που τον στέλνει η διοίκηση σε υπηρεσίες τροχαίας ,ασφάλειας ,τάξης, ειδικές δυνάμεις  και τα βγάζει άξια πέρα ως επαγγελματίας .

Με την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. εδώ και έναν χρόνο ελπίζαμε ότι θα αλλάξει η νοοτροπία η  «κινούμαστε σε ασφαλή νερά», δυστυχώς διαπιστώνεται έλλειψη οράματος, δημιουργούνται επιτροπές για τις επιτροπές και το χάσμα της επικοινωνίας συνδικαλισμού με τους νέους συναδέλφους παραμένει.

Ναι μας ενδιαφέρει η δίκαιη καταγραφή των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων ως αποφοίτους ανώτερης εκπαίδευσης  αλλά γιατί μένετε στη θεωρία κύριοι συνάδελφοι συνδικαλιστές ;
Ποια η θέση σας για την αστεία διαφοροποίηση ανάμεσα σε αρχιφύλακες ανακριτικούς υπαλλήλους και των αρχιφυλάκων παραγωγικής σχολής ;

Σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες αστυνομικών που εκπροσωπούνται  για τα δικά τους θεσμικά ζητήματα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,οι ανακριτικοί υπάλληλοι φαίνεται να συνεχίζουν να μένουν «ορφανοί » από ανώτερη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, καθώς δεν βλέπουμε καινοτόμες δράσεις από συνδικαλιστές συναδέλφους που προέρχονται από την τριτοβάθμια σχολή αστυφυλάκων και έχουν όλα εφόδια της συνδικαλιστικής ιδιότητας-προνόμια.
Τους καλούμε με αποφασιστικότητα και πίστη για την υπεράσπιση των δικαίων των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων, καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , να συμπράξουν με όλες τις δυνάμεις τους στη κατάθεση άμεσα ολοκληρωμένης πρότασης νέου βαθμολογίου, με κατάργηση των δύο κατηγοριών-αρχιφυλάκων και εξομοίωση του αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον αρχιφύλακα ανακριτικό υπάλληλο(στον οποίο βαθμό να προάγεται με την συμπλήρωση λιγότερων χρόνων υπηρεσίας) ,ανάλογα με ότι ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Το ανωτέρω σοβαρό ζήτημα που κατά κυριολεξία πρόκειται για μία άδικη πράξη της πολιτείας που χρήζει άμεσα αλλαγής, δεν χωρά άλλο σφύριγμα αδιάφορο από το συνδικαλιστικό κίνημα, απασχολεί καθημερινά χιλιάδες συναδέλφους μας  που έχουν «χορτάσει» από τα ευχαριστώ ,τα μπράβο, τα χτυπήματα επιβράβευσης στη πλάτη τόσο από φυσική όσο και από πολιτική ηγεσία.
Από μέρους μου και το μερίδιο ευθύνης που με αναλογεί για τα τρία χρόνια συνδικαλιστικής μου ενασχόλησης ,ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου ανακριτικούς υπαλλήλους.
______
image

*ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ  ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Υπ.Δυτ.Τομ. Δ.Σ.  Ε.Α.Υ.Θ
Αντιπρόσωπος θεσ-νικης στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Σχόλια
  1. Ο/Η FILOS λέει:

    Ποιος είναι ο αστυφύλακας των πανελληνίων κύριοι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας ( που σε λίγα χρόνια συμπληρώνει τα οφειλόμενα χρόνια και γίνεται ανθυπαστυνόμος !); Είναι αυτός που όταν απουσιάζει ο Αρχηγός του Σώματος, τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριε Ευθυμιάδη. Η συνδικαλιστική ασυδοσία σε οδηγεί σε λάθος ατραπούς. Είσαι πρέσβης της ήσσονος προσπάθειας, της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, των φωτογραφικών ρυθμίσεων. Ισοπεδωτικός. Προτείνω στην Ηγεσία να θεσμοθετήσει ένα νέο τρόπο απονομής βαθμών, αφού προηγουμένως καταργήσει όλες τις «επιμέρους Αστυνομίες» που δημιούργησε. Από βαθμό σε βαθμό μόνο με εξετάσεις. Έστω και υποτυπώδεις. Σχολή επιμόρφωσης για κάθε βαθμό, μέχρι και τον Αστυνομικό Δ/ντή. Αυστηρές κρίσεις και αξιολογήσεις του παραγόμενου έργου και υποβιβασμός των αναποτελεσματικών, των μέθυσων, των αδιάφορων, των καπηλευόμενων τον κόπο των Ελλήνων φορολογουμένων, αν δεν πρέπει να αποβληθούν από το Σώμα. Ουδείς συνδικαλιστής ποτέ δεν έγραψε ένα σχόλιο για τον επαγγελματισμό που πρέπει να έχουν οι αστυνομικοί, για την προσφορά τους στην κοινωνία, για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να έρθει ο πολίτης κοντά μας, να νοιώσει φίλος, συνεργάτης, κ.λπ. Αντίθετα, τον θεωρούμε οιονεί εχθρό όταν μας καλεί του επιλύσουμε τη διαφορά του με το γείτονα, να εξασφαλίσουμε την ησυχία του, την περιουσία του, την τιμή του, να τον βοηθήσουμε να αντιμετωπίσει τον κακό οδηγό που σταθμεύει μπροστά στον ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης, κ.λπ. και πάντα δίνουμε εμείς οι «ανακριτικοί υπάλληλοι» παρασυρμένοι ίσως από τους παλαιότερους, το όνομα του καλούντος για να τον εκθέσουμε και να μην ξανακαλέσει και μας τη χαλάσει, πολλοί από εμάς πίνουμε στα καταστήματα και δεν πληρώνουμε, πολλοί τελευταία εμπλεκόμεθα όλο και πιο συχνά σε εγκληματικές δραστηριότητες και οι συνδικαλιστές τύπου «κ. Πασχάλη» σφυρίζουν αδιάφορα, επιμένοντας στην κατάκτηση βαθμών στην ιεραρχία χωρίς κόπο. Είμαστε άξιοι της τύχης μας και μάλλον αυτού του τύπου συνδικαλιστές μας χρειάζονται. Όταν πριν 10 χρόνια οι Γερμανοί αποφάσιζαν πάγωμα των μισθών, εμείς παροτρύναμε τους συνδικαλιστές να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις πάνω από το 11% που έδωσε τότε. Τώρα απολαμβάνουμε τα επίχειρα. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΎΡΙΟΙ.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Φίλος λέει:

      Και γιατι η απόκτηση βαθμών χωρίς εξετάσεις αποτελεί καταχρηστικά δικαίωμα μονο των αξιωματικών; Εκεί δε βλέπω καμία δυσαρέσκεια στον τροπο που λαμβάνονται οι βαθμοί άπαξ και εξαχθούν της Σχολής Α.Ε.Α. ακόμη και αν υπάρχουν καθημερινά παραδείγματα αναξιοπιστων και προσώπων που δεν θα έπρεπε να ειναι όχι αξιωματικοί αλλά ούτε καν προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας… Αλλά προσωπικό συμφέρων βλέπω και γι αυτό

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε