Τρομοκρατική ενέργεια η εκτέλεση του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια, για την ΕΛ.ΑΣ

Posted: 10 Ιουλίου, 2016 in ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ετικέτες: , , ,

Η ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων” των Εξαρχείων σε αντίποινα για των τραυματισμό τριών αντιεξουσιαστών, τον περασμένο Μάρτιο, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ. Ειδικοί αναλυτές και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το κείμενο και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς αποδίδουν την εκτέλεση ως τρομοκρατική ενέργεια .

wp-1468070570113.jpgΗ ανάληψη ευθύνης, από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, με ανάρτηση κειμένου σε διαδικτιακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου (09/07) έρχεται ένα μήνα από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 36άχρονου Αιγύπτιου, γνωστό ως “Χαμπίμπι” στα Εξάρχεια (07/06), όταν οι δύο εκτελεστές, αναβάτες σε μοτοσικλέτα με το συνοδό να πυροβολεί έξι φορές εναντίον του Αιγύπτιου, με δύο πιστόλια, και χαριστική βολή.

Ο 36άχρονος Αιγύπτιος Αϊές Μοχαμάντ, ηταν «βαποράκι» στις πιάτσες των τοξικομανών συμμοριών Αλβανών που δρουν στην περιοχή. Ειχε ταυτοποιηθεί με πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς στοιχείων και ονόματα και είχε απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα. Στα Εξάρχεια ήταν γνωστός ως «Χαμπίμπι», ενώ ως Αχμέτ Μοχαμάντ είχε στην κατοχή του  δύο διαβατήρια Αιγύπτου.
Στις 27 Ιουνίου 2013 συλλαμβάνει για πρώτη φορά, ως δράστης τραυματισμού σε βάρος αλλοδαπού, με μαχαίρι μέσα σε καφενείο στα Καμίνια. Σε άλλη περίπτωση είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία στην περιοχή του Ρέντη, ενώ έχει απασχολήσει και είχε εκτήσει ποινη για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που ανελαβε τη διερευνηση της δολοφονίας του «Χαμπίμπι», την απέδιδαν σε πράξη αντεκδίκησης και ξεκαθαρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών κυκλωμάτων.
Ωστόσο το κείμενο ανάληψης ευθύνης έστω και απο την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, με συντακτες οργανωμένους αντιεξουσιαστές, οπως παρουσιάζουν οι συντάκτες του, ενισχύει την ανησυχία και τον προβληματισμό των Αρχών για την «επόμενη κίνηση» ενω η εκτέλεση του 36άχρονου Αιγύπτιου, αποδίδεται ως τρομοκρατική ενέργεια από τους.. «εκδικητές της πλατείας». Μετα και απο αυτη την εξέλιξη, την υπόθεση διερεύνησης της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

wp-1457936259110.jpg

Είχε προηγηθεί η ένοπλη πορεία την οποία πραγματοποίησαν (12/03) αντιεξουσιαστές, στους δρόμους των Εξαρχείων, ενάντια στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών στα Εξάρχεια, και οπως σημειώνουν έμπειροι Αξιωματικοί της Ασφάλειας, η νεότερη εξέλιξη, «μετατρέπει το ελάχιστα πιθανό, και ακραίο» -οπως θεωρουσαν οι Αρχές – «σενάριο, να λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις .

«Η ανάληψη ευθύνης, έρχεται σε ακολουθία της ένοπλης πορείας των αντιεξουσιαστών. Η περιοχή, έχει υπάρξει πεδίο αντιπαράθεσης και στο προσφατο παρελθόν, τα τελευταία επεισόδια τείνουν να προκαλέσουν τη γκετοποιηση της περιοχής. Η εξελιξη αυτη ενδεχομένως, αν δεν αντιμετωπισθεί  αμεσα, θα μπορούσε να προκαλέσει μία εξαιρετικά ακραία κατάσταση, μεταξύ ποινικών και αντιεξουσιαστών. Κάτι τέτοιο, θα ήταν τρομακτικό» σχολιάζει Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο nantiareport.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να καλητεύσουν σε κατάθεση στέλεχος αυτοπροσδιοριζόμενο στον αντιεξουσιαστικό»χώρο» μελος του ΒΟΧ και του «Ρουβίκωνα», ο οποίος είχε στοχοποιήσει σε κείμενο του, μετά το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, τον 36άχρονο Αιγύπτιο.

Η παρατήρηση των πραγματικών  γεγονότων όπως καταγράφονται και πληροφοριακό υλικό που έχει περιέλθει στο επιτελείο της Κρατικής, αναδεικνύει και επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο το ιδιότυπο «άβατο» του «Εξαρχειστάν» που θέτει σε ομηρία την επίσημη Πολιτεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες με οργανωμένες ομάδες αυτόκλητων “εκδικητών” να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη του και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

wp-1457904724023.jpgΤελικά, η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, φαντάζει ιδανική μόνο στην πολιτική ηγεσία γιατί στην επιχειρησιακή πραγματικότητα του ένστολου προσωπικού αλλά και στην καθημερινότητα του κοινωνικού συνόλου, η ασφάλεια και το αίσθημα της προστασίας είναι έννοιες που θα πρεπει να ανατρεξει καποιος, σε ερμηνευτικό λεξικό.

Σχολιάστε